لیست اختراعات علی پی سپار
فرآيند توليد تيتانيا با روش كلرينيشن در حمام نمكي از سرباره براي ايجاد امكان استفاده از سرباره با گريد پايين و ميزان بالاي ناخالصيهاي سيليكا، اكسيد منيزيم و اكسيد كلسيم ابداع شده است. در رآكتور حمام نمكي رايج امكان كلرينه كردن سرباره با ناخالصي بالاي سيليكا وجود ندارد به همين دليل در رآكتور حاضر سامانهي تصفيه نمك از سيليكا تعبيه شده است. در اين رآكتور جريان نمك مذاب به وسيلهي يك پمپ تامين ميشود و در مسير حركت نمك مذاب سرباره و كك به جريان نمك افزوده ميشود و در نهايت كلر به جريان تزريق ميشود. با اضافه شدن كلر كليهي اكسيدهاي موجود (Na2O، K2O، FeO، MgO، CaO، TiO2) به غير از Al2O3 و SiO2 كلرينه ميشوند به كلريد تبديل ميشوند و به صورت گاز از رآكتور خارج ميشوند. پس از تخليه گازها جريان نمك وارد سامانهي تصفيه نمك ميشود و سيليكا و آلوميناي باقي مانده از نمك جدا شده و نمك تازه دوباره به فرآيند بازميگردد. گاز خروجي كه عمدتا تتراكلريد تيتانيوم، دياكسيد و مونواكسيد كربن است حاوي ذرات جامد بقيهي كلريدها است كه پس از خروج از رآكتور خنك شدهاند. ناخالصيهاي جامد در سيكلون جدا ميشوند و سپس با فلاشينگ تتراكلريد تيتانيوم برگشتي از خط، گاز تتراكلريد تيتانيوم سرد و مايع ميشود كلر باقيمانده در جريان به همراه دياكسيد و مونواكسيد كربن جدا ميشوند. سپس ذرات جامدي كه با سرد كردن تشكيل شدهاند فيلتر شده و در ادامه با اضافه كردن روغنهاي معدني VOCl3 جدا ميشود. در نهايت در يك برج تقطير باقي ناخالصيهاي با دماي جوش پايين جدا ميشوند. و در نهايت با تتراكلريد تيتانيوم با اضافه شدن اكسيژن اكسيد ميشود.
١ - نام اختراع: دستگاه كاهنده چسبند گي در چمبر اسپري دراير خلاصه توصيف: دستگاه كاهنده چسبندگي در چمبر اسپري دراير با ايجاد يك لايه محافظ از جني هوا بر روي سطح داخلي چمبر از چسبيدن پودر به آن جلوگيري مي كند. پو درهايي كه داخل چمبر روي سطح آن مي نشينندمدت زمان زيادي داخل چمبر مي مانند و در معرض حرارت قرار مي گيرند، در نتيجه به شدت از كيفيت آن ها كاسته مي شود و حتي در مواردي پودر مي سوزد. افزايش ذارات سوخته در پودر باعث كاهش كيفيت كل پودر خروجي از چمبر مي گردد. براي كاهش ذرات سوخته داخل محصول راه هاي مختلفي وجود دارد مانند: استفاده از مواد ضدچسبندگي، استفاده از چكس پنوماتيكي يا ويبراتور مكانيكي و يا توقف توليد در فواصل معين و پاكسازي سطح آن . اين دستگاه روي پلنت اسپري دراير نصب مي شود و با جلوگيري از نشستن پودر روي سطح چمبر مشكل چسبيدن پودر به سطح برطرف خواهد كرد. اين دستگاه شامل تعدادي نازل هواست كه در روي سطح داخلي چمبر نصب مي شوند. جهت خروج هوا از نازل ها مطابق با جهت چرخش هوا در داخل چمبر است. هواي نازل ها از يك كمپرسور مخصوص تامين مي شود. هواي خروجي از كمپرسور وارد لوله هاي مبدل حرارتي مي شود و سپس از طريق لوله هاي جاسازي شده در محفظه عايق بين سطوح چمبر به نازل ها مي رسد. و پس از خروج از نازل ها روي سطح چمبر يك لايه محافظ ايجاد مي كند.
دستگاه نيمه اتوماتيك بسته بندي با انواع روكش جهت بسته بندي اشياي مختلف با هر يك از روكش هاي كاغذي يا آلومينيومي استفاده مي شود. در حال حاضر دستگاه هايي كه براي بسته بندي با آلومينيوم وجود دارد در مقياس بزرگ و هزينه زياد توليد مي گردد، كه براي استفاده در كارگاه هاي با توليد كم قابل استفاده نمي باشند. همچنين اين دستگاه ها با مكانيزم مالشي فويل را به دور شي ء مي پيچند اين امر باعث مي شود كه نتوان از فويلي كه نقش برجسته دارد استفاده كرد. زيرا نقش برجشته آن طي عمليات بسته بندي فشرده و معيوب خواهد شد. در ضمن اين دستگاه ها قابليت بسته بندي محصولات با رنج اندازه متغير در يك زمان را ندارند و اندازه محصولاتي كه بسته بندي مي شوند بايد دقيق و با خطاي كم باشند. اين دستگاه با استفاده از يك موتور الكتريكي و از طريق فنجاني كردن روكش و جمع كردن متقارن لبه هاي فنجاني به وسيله ديافراگم روي شي ء قابليت استفاده از فويل هاي با نقش برجسته را نيز دارد. همچنين به علت انعطاف پذيري بالا مي تواند اشياي با رنج اندازه متغير را با يكي از روكش هاي فوق بدون تغيير در تنظيمات و به صورت مخلوط بسته بندي كند. همچنين قيمت مناسب نسبت به نمونه هاي بزرگ توجيه اقتصادي جهت استفاده از اين دستگاه در كارگاه هاي كوچك را فراهم مي كند.
دستگاه تغذيه كننده اتوماتيك از نوع مخزن و راهگاه رفت و برگشتي جهت تغذيه قطعات ريز مهندسي با هندسه متقارن به كار مي رود. در دستگاه هاي خودكار توليد و مونتاژ ، قرار دادن مواد و قطعات اوليه داخل دستگاه با زاويه و جهت مناسب از معضلات توليد كنندگان است تا جايي كه اغرب اين كار به وسيله نيروي انساني و به صورت دستي انجام مي شود. در مواردي نيز قطعات در مرحله قبلي جهت دهي شده اند ولي در يك زمان نياز به بيش از يك عدد از آن ها در مكان هاي مختلف وجود دارد جدا كردن قطعات و توزيع آن ها در بيش از يك مسير نيز از مشكلات توليد كنندگان است. رايج ترين دستگاه تغذيه كننده، فيدر كاسه اي لرزان است كه براساس حركت يك مسير مارپيچ ، قطعات در آن حركت كرده و با زاويه و جهت مناسب از آن خارج مي شوند. اين دستگاه علاوه بر اين كه سر و صداي زيادي دارد و سرعت آن محدوديت دارد،؛ از پيچيدگي زيادي برخوردار است. اين دستگاه يك روش براي جهت دهي قطعات با سرعت مناسب و كافي ارائه مي كند و به علت حذف لرزش ، نويز و سر و صداي دستگاه بسيار كاهش مي يابد. در ضمن با گرفتن خروجي هاي متعدد از خود دستگاه مشكل تقسيم قطعات در مراحل بعدي را حل مي كند.
بسيار پيش آمده كه خانوادهها براي پختن كباب و زمانهايي كه امكان و يا حوصلهي استفاده از منقل ذغالي وجود ندارد به ناچار از اجاق گاز خانگي استفاده ميكنند. مشكلاتي كه در اين روش پخت با گاز ايجاد ميشود ميتوان به موارد زير اشاره كرد: • كثيف شدن گاز در اثر ريزش آب و روغن كباب • پخت غير يكنواخت كباب به دليل توزيع غير يكنواخت حرارت شعلهي گاز • نياز به نگه داشتن سيخها تا انتهاي زمان پخت مشكلات بالا باعث ميشود كه خانوادهها در اكثر موارد از تصميم پخت كباب در خانه پشيمان بشوند ولي در طرح پيشنهادي تمام مشكلات ياد شده حذف ميشوند بطور كلي ميتوان خصوصيات و مزاياي زير را بيان كرد: - توانايي فوقالعاده در پخش حرارت يكنواخت گاز - سرعت بسيار بالاي آماده سازي و پخت يكنواخت كبابها - ساختار ساده با هزينه ساخت اندك - قابليت شستشوي تمامي قطعات - بدون نياز به نگه داشتن سيخها در زمان پخت - پخت كباب بدون كثيف كردن گاز - با اضافه شدن توري امكان كباب كردن بدون سيخ، گريل كردن و گرم كردن نان ميسر ميشود. - با اضافه شدن درب به روي كبابپز كارايي فر روگازي به دست ميآيد. اين كبابپز براي اينكه بتواند مشكلات كبابپزهاي ديگر را حل بكند، شامل موارد زير است: 1- وجود ديوارهي آهني براي هدايت كل حرارت ايجاد شده و مكاني براي نگهداري سيخهاي كباب 2- وجود ورقهاي لعابكاري شده 3- وجود دو پرهي پخشكنندهي حرارت كه با ساختار و چينش مخصوص حرارت را به صورت يكنواخت در تمام مساحت پخت پخش ميكند. 4- انتقال سريع گرما به كبابها با روشن شدن گاز 5- پخش يكنواخت گرما و حرارت در تمام مساحت كبابپز وقتي گاز روشن ميشود و كبابپز ادعايي روي آن قرار ميگيرد، شعلههاي آتش و به تبع آن حرارت ايجاد شده با برخورد به پرهي اول وارد فضاي بالايي پره ميشود. با به دام افتادن حرارت در اين فضا و ادامهي ورود حرارت شعله اضافه هواي داغ، از حفرهها موجود در پرهها وارد پرهي پخشكنندهي دوم ميشوند. كار پرهي دوم علاوه بر پخش بيشتر و يكنواختتر هواي داغ و حرارت پوشاندن فضاي باز پرهي اول ميباشد. با پوشيده شدن اين فضا امكان عبور قطرات آب كباب و افتادن آنها روي گاز و به تبع آن كثيف شدن اجاق گاز از بين ميرود و ميتوان بدون كثيف شدن اجاق گاز كبابها را با حرارت يكنواخت پخت.
موارد یافت شده: 5